Techster är certifierade enligt internationella standardiseringsorganisationen (ISO) och innehar följande certifikat: ISO 9001, ISO 14001 och ISO 27001. Dessa certifikat innebär att Techster erhåller adekvata ledningssystem för kvalitet, miljö och informationssäkerhet.

ISO 9001

Certifikatet ISO 9001, Kvalitets-ledningssystem, är en ledningssystemsstandard för verksamhetsprocesser i ett företag. Standarden bygger på sju grundprinciper vilka ligger i linje med Techsters mål och verksamhet. Dessa grundprinciper är:

  1. KUNDFOKUS

    • För Techster är kundnöjdheten avgörande. Techster arbetar för att förstå alla kunders nuvarande och framtida IT behov.

  2. LEDARSKAP

    • Techster tror att ledningens ansvar och engagemang är en framgångsfaktor för kvalitetsarbetet.

  3. MEDARBETARNAS ENGAGEMANG

    • Medarbetarna är alltid avgörande för att upprätthålla en god kvalitet. På Techster uppmuntras medarbetarna till delaktighet och har därmed stora möjligheter att påverka sitt arbete.

  4. PROCESSINRIKTNING

    • Ett processorienterat arbetssätt tydliggör arbetsmetoder vilket ger stöd till hela verksamheten. Detta möjliggör identifiering av brister i ett tidigare skede samt insikter i de delar som skapar mervärde.

  5. FÖRBÄTTRING

    • Techster strävar alltid efter kontinuerlig förbättring där Techster menar att ’’den som slutar att bli bättre, slutar att vara bra.’’

  6. FAKTABASERADE BESLUT

    • Techster menar att beslut ska vara baserade på fakta, analyser och information.

  7. RELATIONSHANTERING

    • Techster tror att relationer som bygger på reell ömsesidighet skapar mervärde hos involverade parter. Starka relationer möjliggör långvariga affärsrelationer.

(Källa: Svenska Institutet för Standarder, Ledningssystem för kvalitet – Krav (ISO 9001:2015), Hämtad: 2023-01-16) 

ISO 14001

Certifikatet ISO 14001, Miljö-ledningssystem, fastställer krav för och ger vägledning inom ledningssystem på miljöområdet. Syftet med standarden är att Techster ska arbeta med att minska sin totala miljöbelastning. Detta innebär att Techster arbetar för att:

-          Miljöprestandan förbättras;

-          Bindande krav uppfylls;

-          Miljömål uppnås.

(Källa: Svenska Institutet för Standarder, Miljöledningssystem – Krav och vägledning (ISO 14001:2015), Hämtad: 2023-01-16)

iso 27001

Certifikatet ISO 27001, Informationssäkerhet, är en ledningssystemsstandard för informationssäkerhet. Standarden ställer krav på att Techster upprättar, inför, upprätthåller och ständigt förbättrar ett ledningssystem för informationssäkerhet. Ledningssystemet för informationssäkerhet upprätthåller informationens konfidentialitet, riktighet och tillgänglighet genom en riskhanteringsprocess. Detta leder till att Techster kan hantera risker på ett lämpligt sätt.

(Källa: Svenska Institutet för Standarder, Informationsteknik – Säkerhetstekniker – Ledningssystem för informationssäkerhet – Krav (ISO/IEC 27001:2013 med Cor 1:2014 and Cor 2:2015), Hämtad: 2023-01-16)
 
 

Comment