Techster AB

UNG IT-Leverantör

Techster är en obunden IT-leverantör. Basen för verksamheten är grundarnas långa erfarenhet och kunskap om företags olika behov av IT-lösningar. Vi har en stark idé om hur IT-affärer kan göras mycket bättre för både kunder och leverantörer. Den idén är vi beslutsamma om att sätta i verket.

Varför en ny IT-leverantör?

Utbudet av nya tjänster och produkter inom IT växer i en rasande takt. Det ställer höga krav på såväl mindre som större IT-avdelningar att välja rätt. Samtidigt är företagets IT-lösningar ofta nyckeln till ökad effektivitet och konkurrensförmåga. Rätt IT gör helt enkelt företag framgångsrika. För att det enskilda företaget ska få tillgång till IT-lösningar som tar dem framåt räcker det inte längre med IT-leverantörer som erbjuder ett brett utbud och god logistik. 

Det som istället behövs är en oberoende leverantör som är passionerad och innovativ när det gäller hjälpa sina kunder att hitta de rätta lösningarna. 

Därför har vi skapat Techster.

Techsters uppdrag

Vi brinner för IT och för våra kunders möjligheter att dra nytta av rätt teknik och tjänster. Vår mission är därför att koppla samman våra kunder och partners med varandra, så att smarta idéer om IT-användning delas av fler. Man tänker helt enkelt bättre tillsammans än var för sig. 

Techsters vision

Techsters vision är att vi, våra kunder och partners ska arbeta tillsammans om dagens och morgondagens IT-utmaningar, i långsiktiga och engagerade relationer. Techster ska vara en katalysator för detta och skapa nya, kreativa mötesplatser. 

Techster ska vara ett värderingsburet företag som värnar om såväl sina medarbetarares välmående som om deras utveckling, kreativitet och engagemang för kunder och partners. 

Vårt långsiktiga mål är att växa och bli en ledande IT-leverantör i Sverige.

Är du en passionerad säljare, gillar teknik och är intresserad av att jobba med Techster? Skicka gärna några rader till Peter Björk 


Grundarna

 Peter Björk är VD på Techster.   Till skillnad mot medgrundaren John har han inte en teknisk bakgrund utan inledde sitt yrkesliv med en karriär som tennisproffs.   –Det var en galen värld där jag i princip levde sex år i en resväska och bara spelade tennis i olika delar av världen. De sista åren kombinerade jag det dock med universitetsstudier i Colorado och Kentucky.   När Peter slutligen la racketarna på hyllan blev It-branschen mer ett slumpens val. På Portal träffade han John och de märkte snart att de delade värderingar och syn på affärer. Efter Ateas köp av Portal klev han över till Dustin och arbetade där fram till dess att det var dags att ta erfarenheterna som kundansvarig in i det egna företaget Techster.   –Som så många idrottsmän har jag funnit att tävlingsinstinkten kan omsättas från sporten till ett affärsdrivet entreprenörskap. Istället idrottar jag för att koppla av. 

Peter Björk är VD på Techster. 

Till skillnad mot medgrundaren John har han inte en teknisk bakgrund utan inledde sitt yrkesliv med en karriär som tennisproffs. 

–Det var en galen värld där jag i princip levde sex år i en resväska och bara spelade tennis i olika delar av världen. De sista åren kombinerade jag det dock med universitetsstudier i Colorado och Kentucky. 

När Peter slutligen la racketarna på hyllan blev It-branschen mer ett slumpens val. På Portal träffade han John och de märkte snart att de delade värderingar och syn på affärer. Efter Ateas köp av Portal klev han över till Dustin och arbetade där fram till dess att det var dags att ta erfarenheterna som kundansvarig in i det egna företaget Techster. 

–Som så många idrottsmän har jag funnit att tävlingsinstinkten kan omsättas från sporten till ett affärsdrivet entreprenörskap. Istället idrottar jag för att koppla av. 

 John Elison är kundansvarig på Techster.  Han har varit intresserad av teknik så länge han kan minnas.    –  Jag tycker att möjligheterna med dagens teknik är fantastiska. Tänk er tiden innan internet fanns i var mans hem och arbetsplats. Tänk tillbaka på tiden innan email och mobiltelefoner, teknik underlättar vår vardag och skapar möjligheter till bättre affärer.   Det är otroligt kul att få vara med och hjälpa våra kunder att utnyttja tekniken på bästa möjliga sätt.   Eter ett års studier vid KTH valde John att blir säljare av IT-lösningar på Portal, där han efter ett antal år blev säljchef och även delägare. Det var också under dessa år han lärde känna Peter Björk, den andra grundaren av Techster. När Atea köpte Portal blev John kvar ett par år innan det var dags att pröva det egna entreprenörskapet. Fram till grundandet av Techster har han hunnit med att driva såväl IT-företag som handelsträdgård i Nacka, strax utanför Stockholm.  –Nu har jag hittat rätt och ägnar mig åt det jag älskar mest i yrkeslivet: teknik, affärer och att driva företag. 

John Elison är kundansvarig på Techster.

Han har varit intresserad av teknik så länge han kan minnas. 

Jag tycker att möjligheterna med dagens teknik är fantastiska. Tänk er tiden innan internet fanns i var mans hem och arbetsplats. Tänk tillbaka på tiden innan email och mobiltelefoner, teknik underlättar vår vardag och skapar möjligheter till bättre affärer. Det är otroligt kul att få vara med och hjälpa våra kunder att utnyttja tekniken på bästa möjliga sätt.

Eter ett års studier vid KTH valde John att blir säljare av IT-lösningar på Portal, där han efter ett antal år blev säljchef och även delägare. Det var också under dessa år han lärde känna Peter Björk, den andra grundaren av Techster. När Atea köpte Portal blev John kvar ett par år innan det var dags att pröva det egna entreprenörskapet. Fram till grundandet av Techster har han hunnit med att driva såväl IT-företag som handelsträdgård i Nacka, strax utanför Stockholm.

–Nu har jag hittat rätt och ägnar mig åt det jag älskar mest i yrkeslivet: teknik, affärer och att driva företag. 


Företagsinformation

Techster AB, org nr 556973-5243 har säte i Stockholm. 
Företaget startade sommaren 2014 och ägs av John Elison och Peter Björk. Peter Björk är Techsters VD. 
Verksamheten är försäljning av IT-lösningar till företag, kommun och landsting i Sverige.
Företagets revisionsbyrå är Grant Thornton. 

För mer information, kontakta Peter Björk eller John Elison